Spárgás pecsenyefalatok

Spárgás pecsenyefalatok

Hozzávalók: 60 dkg spárga, 1 teáskanál só, 2 teáskanál cukor, 1 teáskanál citromlé. 8 szelet kenyér, 8 szelet sertéskaraj, 10 dkg vaj, só, bors, 1 púpos evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 1 fakanálnyi sertészsír, kis csokor petrezselyem zöld, vagy zöldhagyma.

A megtisztított, centis darabokra vágott spárgát sós, cukros, citromleves vízben puhára főzzük. Levét leszűrjük, és félretesszük. A spárgát kihűtjük.

A kenyeret pirítóban, vagy sütőlapon megpirítjuk. A karajt kiklopfoljuk. Sütőedény (serpenyő) alján 5 dkg vajat megolvasztunk, ráhelyezzük a karajszeleteket, enyhén sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalán szép pirosra sütjük.

Egy kisebb edényben további 5 dkg vajat megolvasztunk, aranyló barnára pirítunk benne egy kanál lisztet. Három decinyi spárga főzőlével felengedjük, összeforraljuk, hozzáadjuk a tejfölt, és enyhén megsózzuk.

Egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral, belerakjuk először a pirított kenyereket, mindegyikre egy-egy karaj-pecsenyét helyezünk, gazdagon megrakjuk főtt spárgával, meglocsoljuk tejfölös mártással, petrezselyem- vagy zöldhagyma darabkákkal díszítjük, végül előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.