Medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs

Medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs vitaminsalátával

Hozzávalók: 80 dkg sertéskaraj, 15 dkg medvehagyma levél, 5 dkg sertészsír, 10 dkg füstölt kolozsvári szalonna, 8 db tojás, 5 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, só, a sütéshez étolaj.

A salátához: fél fej saláta, 15 dkg reszelt káposzta, 20 dkg csíkokra vágott uborka és sárgarépa, 10 dkg pritaminpaprika, 2 paradicsom, só, cukor, 1 evőkanál ecet, 3 dl tejföl.

A zsírt a serpenyőben felhevítjük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és átpirítjuk benne.

Közben 5 tojást felütünk, felverünk, belekeverjük a felaprított medvehagymát. Az egészet ráöntjük a kisült szalonnára, összesütjük, és félretesszük, hogy kihűljön.

A sertéskarajt szeletekre vágjuk, vékonyra kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk, és mindegyik szelet végére hosszában tojásos tölteléket halmozunk. Szorosan feltekerjük, majd lisztbe, felvert tojásba, és zsemlemorzsába mártjuk. Felmelegített olajban, lassúbb tűzön sütjük, hogy a közepe is átsüljön. Tálalásnál a hús rudakat középen kettévágjuk, úgy helyezzük a tányérra.

A vitaminsalátához a salátát keverőtálba tépkedjük, hozzáöntjük a káposztát, uborkát, sárgarépát, csíkokra vágott paprikát. Ízlés szerint sózzuk, és ecetes-cukros salátalével leöntjük. Alaposan összekeverjük, és a karikákra vágott paradicsomszeletekkel együtt a hús mellé kínáljuk. Tejföllel is meglocsolhatjuk a saláta tetejét.