Zöldpaprikás sertésmáj
Hozzávalók: 50 dkg sertésmáj, 3 zöldpaprika, 3 vöröshagyma, 30 dkg sertészsír, fél evőkanál őrölt fehérbors, 3 evőkanál mustár, só.
A sertésmájat megtisztítjuk, eres, inas részeit eltávolítjuk, és féltenyérnyi darabokra vágjuk.
A paprikát hosszú szeletekre vágjuk, a vöröshagymát is nagyobbakra aprítjuk.
A sertészsírt serpenyőben felolvasztjuk, beletesszük a májszeleteket, és amikor az alsó oldala kifehéredett, átforgatjuk. Megszórjuk őrölt fehérborssal, és ráterítjük a paprikát a vöröshagymával. Az egészet összesütjük, közben kevergetjük.
Amikor átforgattuk, a májakat átkenjük mustárral, és ezzel együtt még 5-10 percig pároljuk. Akkor készült el, amikor a vastagabb májszeletek közepe sem véres.
Csak tálaláskor sózzuk!