Serpenyős hús káposztás palacsintával

Serpenyős hús káposztás palacsintával

Hozzávalók: 1 kg oldalas, só, 1 vöröshagyma, 2 fakanál sertészsír. A palacsintához: fél kg káposzta, só, őrölt fekete bors, sertészsír, 25 dkg liszt, 2 tojás, szódavíz, 1 dl étolaj.

A húst a bordák mentén felszeleteljük, alaposan besózzuk, öntünk alá két deci vizet, és egy órán át, fedő alatt pároljuk. Idő közben elfőtt levét pótolgatjuk, és többször átforgatjuk.

A káposztát lereszeljük, majd besózzuk. Rövid ideig állni hagyjuk, majd a levet kinyomjuk belőle, és zsírban szép színesre sütjük. Félretesszük, hogy kihűljön.

A palacsintához felütjük a tojásokat. Összekeverjük liszttel, sóval, étolajjal, és annyi szódavízzel, hogy palacsinta sűrűségű, sima tésztát kapjunk. Ezt is pihentetjük egy ideig.

Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, majd szálasra vágjuk, és a félig megpárolódott hússal együtt főzzük tovább.

A kihűlt káposztát kávéskanálnyi őrölt borssal ízesítjük, és a palacsintatésztába keverjük. Ebből a sűrű masszából olajozott serpenyőben palacsintákat sütünk.

A megpuhult oldalasokat fedő nélkül, fakanálnyi zsírral szép színesre sütjük, majd a kisült, negyedekbe hajtott palacsintákkal tálaljuk.