Gombás tokány tarhonyával

Gombás tokány tarhonyával

Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 2 fakanál sertészsír, 50 dkg sertéskaraj, 20 dkg vegyes erdei gomba, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, fél dl fehérbor, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 20 dkg tarhonya.

A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és egy fakanál zsírban elkezdjük pirítani. Egy vöröshagymát megtisztítunk, csíkokra vágunk, és a szalonnás zsírban megpároljuk.

A karaj tetejéről a hártyát leszedjük, és azt is felcsíkozzuk.

A gombákat átválogatjuk, megtisztítjuk, átmossuk, és apróra szeljük.

A hagymás zsírba beleforgatjuk a húst, majd a gombát is hozzákeverjük. Fűszerezzük sóval, borssal. Fél dl vizet öntünk alá, és az egészet puhára pároljuk.

Közben a tarhonyát egy fakanál zsíron színesre pirítjuk, egészben mellédobunk egy megtisztított vöröshagymát, enyhén megsózzuk, és forró vízzel felöntve megfőzzük.

A petrezselymet apróra vágjuk.

Habarást készítünk. A lisztet a tejföllel és fél dl vízzel simára keverjük. Amikor a gomba elfőtte a levét, ráöntjük a bort, hozzáadjuk a petrezselymet és a tejfölös sűrítést. Összeforraljuk, és tarhonyával tálaljuk.