Lángoló almás palacsinta

Lángoló almás palacsinta

Hozzávalók: 3 alma, 1 teáskanál őrölt fahéj, 5 evőkanál kristálycukor. A tésztához: 4 tojás, 10 dkg liszt, 2 teáskanál cukor, 1 csipet só, 2 dl tej, 1 dl étolaj. A karamellhez: 3 evőkanál kristálycukor, az alma kifacsart leve, 0,3 dl borpárlat.

Az almákat meghámozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a cukrot, és néhány percig állni hagyjuk, hogy kiengedje a levét. Ekkor kicsavarjuk, de a levet félretesszük, mert szükségünk lesz rá a karamellizálásnál.  A reszelt almát fahéjjal ízesítjük, és félretesszük, amíg elkészítjük a palacsintákat.

A tojásokat két tálba szétválasztjuk. A fehérjéket egy teáskanálnyi cukorral keményre verjük. A sárgákhoz csipetnyi sót, egy teáskanál cukrot, és kevés tejet keverünk. Beleborítjuk a lisztet, és apránként simára kidolgozzuk annyi tejjel, hogy sűrű tészta alapot kapjunk. Ebbe óvatosan, kanalanként tesszük a fehérjehabot. Lassú mozdulatokkal habosra keverjük, és olajjal locsolt, forró palacsintasütőben, a szokásos módon kisütjük.

Amikor az összes palacsintával elkészültünk, megtöltjük fahéjas almával.

Egy serpenyőben kevés cukrot karamellizálunk, a félretett alma lével összeforraljuk, majd amikor felolvadt a karamell, belehelyezzük a töltött palacsintákat, és mindkét oldalukon átpároljuk benne.

Tányérra tesszük, borpárlattal meglocsoljuk. Azonnal meggyújtjuk, lángolva kínáljuk.