Medvehagymás túróval töltött rántott gombafejek
Hozzávalók: 8 db vargánya (vagy más gombafej), 25 dkg túró, 2 evőkanál medvehagyma krém (vagy medvehagyma), só, őrölt feketebors, liszt, 4 tojás, zsemlemorzsa, étolaj a sütéshez.
A gombákat megtisztítjuk, a tönköket eltávolítjuk, kis mélyedést készítünk a kalapokba.
A túrót csipetnyi sóval, két evőkanál medvehagyma krémmel elkeverjük. Használhatunk hozzá apróra vágott medvehagyma levelet is. Ezzel a fűszeres túróval megtöltjük a gombafejeket úgy, hogy egy gömbölyű formát kapjunk.
Ezután a szokásos módon lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk. Felmelegített olajban kisütjük.
Előételnek önmagában is nagyon finom, de húsok mellé, vagy körettel is készíthetjük.