Hozzávalók: Piskóta: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál víz, 6 evőkanál liszt, 1 sütőpor. Kekszes krém: 50 dkg darált háztartási keksz, 4 dl hideg kávé, fél deci rum (aroma), 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor. Máz: 4 evőkanál étolaj, 10 dkg étcsokoládé.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat cukorral, vízzel habosra felverjük. A fehérjéből kemény habot készítünk. A kettőt lazán összekeverjük, végül az átszitált lisztben elkevert sütőport is apránként hozzáadjuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon kb. húsz perc alatt megsütjük.
A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük. Egy másik edényben először a kekszet a rummal és a kávéval, majd a vajas krémmel simára kidolgozzuk.
A csokit az étolajjal tálba borítjuk, és lassú gőz fölött összemelegítjük.
A kihűlt piskóta tetején elkenjük a kekszes krémet, a tetejére pedig csokimáz kerül.
Negyed órára hűtőszekrénybe helyezzük, utána szépen szeletelhető.