Rumos szelet

Rumos szelet

Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt, 15 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 3 tojás sárgája, 1 csomag sütőpor, szükség szerint tej, a tepsi kenéséhez zsír. Töltelék: 1 üveg magozott meggybefőtt, 1 rum aroma, 20 dkg porcukor, 1 vastag tésztalap, meggylé, kis üveg kajszi lekvár. Máz: 3 tojás fehérje, 15 dkg porcukor.

A margarint és a porcukrot tálba borítjuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, és az egészet krémesre keverjük. A sütőport a lisztbe szórjuk, és apránként belekanalazzuk a vajas alapba. Alaposan kigyúrjuk. Amennyiben szükséges, kevés tejjel lazíthatjuk az állagát, majd rudat formázunk belőle.

Három részre szétválasztjuk úgy, hogy az egyik kicsit nagyobb legyen. Mindhármat tepsi nagyságúra kisodorjuk, és zsírozott tepsi hátoldalán, 180 fokra előmelegített sütőben világos barnára sütjük.

A vastagabb lapot kisebb darabokra tördelve a töltelékbe használjuk fel. A magozott meggyet felaprítva beleborítjuk, majd a porcukor, a rum aroma, és amennyiben szükséges, kevés meggylé következik. Kenhető állagúra keverjük.

Egy tálcára helyezzük az alsó lapot, ezt vékonyan megkenjük kajszi lekvárral, ráhalmozzuk a meggyes tölteléket. A másik lap alsó felét is megkenjük lekvárral, és a kajszis felével borítjuk a süteményre.

A mázhoz a tojások fehérjét a porcukorral gőz felett kemény habbá verjük. Ezzel vastagon lekenjük a rumos szeletünket.

Legjobb, ha egy éjszaka hideg helyen pihentetjük, utána könnyen szeletelhető, és az ízek is összeérnek.