Tökös görhe
Hozzávalók: 1,5 kg spárgatök, 20 dkg kukoricadara, 20 dkg kukoricaliszt, 20 dkg cukor, 30 dkg sertészsír, 1 tojás, fél csomag sütőpor, csipetnyi só.
A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, evőkanállal kiszedjük a magjait, majd lereszeljük.
Egy tálba borítjuk a darát, a lisztet, a sütőport, a sót, a zsírt. Ráütjük a tojást, és összegyúrjuk a tésztát. Közben beleszórjuk a cukrot, és a legyalult tököt.
Kis ideig pihentetjük, hogy a dara kicsit dagadjon, közben sütőpapírral kibélelünk egy tepsit és 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
A tepsibe púpos evőkanálnyi halmocskákat helyezünk, ezeket kicsit lenyomkodjuk, majd a felfűtött sütőbe tesszük, ahol 20 perc alatt megsütjük.
A tökös görhét sós változatban is készíthetjük. Édesen pedig kiváló hozzá a sütőtök, az alma, de a sárgarépa is.