Hozzávalók: (6 főre) 2 nagy, zsenge karalábé, 2 nagy sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, kis csokor petrezselyemzöld, 1 nagy krumpli, 2 tojás, 6 evőkanál búzadara, 5 dl tej, sertészsír, 1 evőkanál liszt, só, őrölt feketebors.
Először a galuskát készítjük el. A tojásokat csipetnyi sóval és annyi búzadarával keverjük össze, hogy lágy anyagot kapjunk, amit félreteszünk, hogy a gríz megdagadjon.
Megtisztítjuk a zöldségeket. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret és karalábét tökgyalun lereszeljük, a krumplit kis kockákra vágjuk.
Két kis fakanálnyi zsírt olvasztunk egy lábasban, rápakoljuk a reszelt zöldségeket, lepirítjuk, és fedő alatt fél óráig pároljuk. Egy evőkanál lisztet szórunk rá, összesütjük, majd egy liter vízzel felengedjük, és kávéskanálnyi borssal, teáskanálnyi sóval ízesítjük. Újabb egy liter vizet adunk hozzá, beletesszük a krumplit, és ezzel együtt tovább főzzük.
Amikor már puhulnak a zöldségek, beleöntjük a tejet, rádobjuk a csokorba kötött petrezselyemzöldet, majd összeforraljuk.
Kicsi galuskákat szaggatunk bele, ezzel is összemelegítjük, a fűszereket pótoljuk, majd lefedve, tálalásig állni hagyjuk.
Hidegen is nagyon finom, galuska helyett rizzsel is készíthető.