Hozzávalók: 25 dkg főtt, áttört bab, 5 tojás, 18 dkg porcukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 10 dkg darált dió, fél csomag sütőpor, 1 vaníliás cukor, 3 dkg vaj, a töltelékhez baracklekvár.
A citrom héját lereszeljük, és a darált dióval összekeverjük. A tortaforma alját sütőpapírral borítjuk, oldalát vajjal lekenjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük. A sárgákat a vaníliás cukorral, porcukorral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a babot, és azzal is alaposan átdolgozzuk.
A dióba beleszórjuk a sütőport, és azt is a babos piskóta alapba keverjük.
Ezután apránként adjuk hozzá a tojáshabot.
Az előkészített fortaformában, 160 fokon egy óra alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, félbevágjuk, és baracklekvárral megtöltjük. A tetejére porcukrot szórunk.