Vaddisznóragu szerecsendiós krumplipürével
Hozzávalók: 1 kg vaddisznó lapocka, 2 evőkanál vaddisznózsír, 30 dkg párolt őzlábgomba, 2 nagy vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 10 dkg petrezselyemgyökér, 1 csokor petrezselyemzöld, 1,5 dl bor, kevés víz. Fűszerek: 10 szem borókabogyó, 10 szem szegfűbors, 10 szem feketebors, 3 babérlevél, só.
Köret: 1 kg krumpli, 10 dkg vaj, 1,5 dl tej, ¼ frissen reszelt szerecsendió, só.
A húst kockákra vágjuk, a hagymákat és zöldségeket megtisztítjuk, azokat is felaprítjuk.
A bográcsban a zsírt felolvasztjuk, lesütjük benne a vöröshagymát, majd a hússal együtt lepirítjuk. Felöntjük borral, és egy órán át, néha megkeverve pároljuk. Idő közben, amikor elfő a leve, kevés vízzel pótoljuk, és a fűszereket is hozzáadjuk. Mehet bele a só, egy gerezd fokhagyma, borókabogyó, szegfűbors és babérlevél.
Amikor már háromnegyed részben elkészült az étel, beletesszük a sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Tíz perc múlva hozzáadjuk a zöldborsót, a végén pedig a párolt gombát, egy gerezd fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
A körethez a krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, forrón áttörjük, ízlés szerint sózzuk, vajjal, tejjel és reszelt szerecsendióval habosra keverjük. Ezt kínáljuk a vadragu mellé.