Cukkinis tócsni
Hozzávalók: 30 dkg cukkini, teáskanálnyi só, csipetnyi őrölt feketebors, 1 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 1 evőkanál tejföl, 1 evőkanál kefir, kis csokor petrezselyemzöld, 10 dkg liszt. A sütéshez étolaj.
A cukkinit héjával együtt apró lyukú reszelőn lereszeljük. Fűszerezzük sóval, őrölt borssal, reszelt fokhagymával. Tojást ütünk bele, egy-egy evőkanálnyi tejfölt, ill. kefirt adunk hozzá. Finomra vágott petrezselyemzölddel, és liszttel simára keverjük. Galuska tészta állagú masszát készítünk.
Olajat hevítünk, ebbe evőkanállal beleszaggatjuk a tócsnikat. Mindkét oldalukon szép pirosra megsütjük.
Papírszalvétára szedjük, hogy a lecsepegő zsiradék felszívódjon, és már fogyasztható is. Önmagában, de köretnek is nagyon finom, egyszerűen, gyorsan elkészíthető étel.