Lecsós káposzta

Lecsós káposzta

Hozzávalók: 1 közepes fej káposzta, 6 nagyobb paprika, 8 vöröshagyma, 8 csirkecomb, 3 nagy paradicsom, 1 dl sűrített paradicsom, 2 teáskanál só, 1 dl étolaj.

A káposztát hosszú, vékony szálúra felvágjuk. A paprikákat karikákra, a vöröshagymákat csíkokra szeleteljük.

Egy nagyobb lábos aljában étolajat hevítünk, erre először a vöröshagymát és a paprikát borítjuk, összekeverjük, és közepes tűzön, fedő alatt pároljuk. Közben néhányszor átkeverjük.

A csirkecombokat megtisztítjuk, átmossuk, lecsepegtetjük, és a lecsóra tesszük. Megszórjuk sóval, és 5-6 percig pároljuk. Közben a paradicsomot kisebb cikkekre vágjuk. Az ételhez keverjük a vágott káposztát, a paradicsomszeleteket, és a sűrített paradicsomot is.  Két deci vizet öntünk alá, és további fél óráig főzzük.

Kenyérrel, vagy punyával fogyasztva a legfinomabb.