Édes káposzta burgonyával

Édes káposzta burgonyával – Sziszkraut

Hozzávalók: 1 kisebb fej káposzta, 3 db krumpli, 1 húsos piros paprika, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál köménymag, 2 evőkanál zsír, 4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 2 teáskanál őrölt paprika, 20 dkg házi füstölt szalonna. A nokedlihez: 20 dkg liszt, 2 tojás, 1 kávéskanál só, víz.

A káposztát és a krumplit kisebb kockákra vágjuk, és egy lábasba tesszük. Ízesítjük sóval és köménymaggal, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen. Fedő alatt feltesszük főzni.

Rántást készítünk. A megtisztított, apróra vágott fokhagymát a zsíron enyhén lepirítjuk, liszttel megszórva világosra sütjük. Megszórjuk őrölt paprikával, azonnal felöntjük vízzel, majd a megpuhult káposztát ezzel besűrítjük.

Pár perc múlva hozzáadjuk a feldarabolt húsos paprikát, és ezzel is főzzük egy kicsit.

A szalonnát négy csíkra felvágjuk. Serpenyőben két evőkanál vizet öntünk alá. Fedő alatt először főzzük, majd piros-ropogósra sütjük.

A nokedlihez a lisztet a tojásokkal, sóval és apránként kevés vízzel összekeverjük. Ezt forró vízbe szaggatjuk, majd amikor megfőtt, leszűrjük és átöblítjük.

Tálalásnál a tányérok aljára nokedlit szedünk, erre kerül a krumplis káposzta, tetejére pedig egy szelet szalonna.