Susmus, vagy sipi-supi – köményes burgonyaleves galuskával
Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2 vöröshagyma, 1 evőkanál sertészsír, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál őrölt kömény, 3 teáskanál őrölt paprika. Galuskához: 2 tojás, 10 dkg búzadara, kis csokor petrezselyemzöld, fél evőkanál zsír, 1 kávéskanál őrölt bors, 1 teáskanál só.
A vöröshagymát megpucoljuk, kockákra vágva fazékba tesszük. Egy evőkanál zsíron megpároljuk. A krumplit megtisztítjuk, nem túl vékony karikákra szeljük, és a hagymára borítjuk. Őrölt paprikával, borssal, köménnyel, sóval ízesítjük. Felöntjük két liter vízzel és húsz percig főzzük.
A petrezselymet apróra vágjuk. A tojásokat felütjük, beletesszük a búzadarát, a zsírt. Őrölt borssal, sóval és petrezselyemzölddel összekeverjük.
Amikor megfőtt a krumpli, kanállal kisebb galuskákat szaggatunk az ételbe. Összeforraljuk, és már tálalhatjuk is.