Körtés-diós kelt prósza

Körtés-diós kelt prósza

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 5 dl tej, 2 tojás, 3 púpos evőkanál cukor, csipetnyi só, 5 dkg margarin, 15 dkg cukros darált dió, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg élesztő, 1 nagyobb körte.

Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

Egy tálba beleütjük a tojásokat, habverővel kikeverjük, beleborítjuk a megkelt élesztőt, és továbbra is habverővel, felváltva adagoljuk hozzá a lisztet és a tejet. Addig verjük, amíg hólyagos, jól kidolgozott tésztát kapunk.

Egy normál méretű tepsit kizsírozunk. A körtét megtisztítjuk, kis hasábokra vágjuk.

A tésztát beleborítjuk a tepsibe, és elegyengetjük benne. A tetejébe beleszurkáljuk a körtét, gazdagon megszórjuk darált dióval, vaníliás cukorral.

Fél órán át meleg helyen pihentetjük, utána 180 fokra előmelegített sütőben bő húsz perc alatt megsütjük.

Kockákra vágva kínáljuk.