Kacsamell fasírt
Hozzávalók: 1 kg bőrös kacsamell, 3 kisebb tojás, só, őrölt feketebors, 1 gerezd fokhagyma, diónyi vöröshagyma, 1 teáskanál őrölt paprika, 2 vastag szelet kenyér, sertészsír.
A kenyér héját leszedjük, a belét vízben megáztatjuk.
A kacsamell zsíros bőrét levágjuk, húsát lefejtjük a csontról. A kevésbé zsíros bőröket felkockázzuk, azt felhasználhatjuk az ételbe, a hússal együtt ledaráljuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, egy evőkanál zsíron megpároljuk.
Két tojást felverünk, beleöntjük a darált húsos edénybe, rátesszük az alaposan kicsavart kenyeret. A fokhagymát megtisztítjuk és rápréseljük. Fűszerezzük másfél teáskanál sóval, egy teáskanál őrölt borssal, egy teáskanál őrölt paprikával. Hozzáadjuk a párolt vöröshagymát és jó alaposan összegyúrjuk. Amennyiben túl laza lenne a massza, zsemlemorzsát adhatunk hozzá.
A tepsit zsírral kikenjük, ráhelyezzük a mellcsontot, arra visszapakoljuk a fűszerezett húst. Felvert tojással átkenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, itt egy óra alatt megsül. Közben olvasztott zsírral átlocsolhatjuk.
Krumplipürével kínáljuk.