Filcli

Filcli

Hozzávalók: 2 egész csirkemell, 2 csirke zúza, 2 csirke mája, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 1 púpos evőkanál sertészsír, só, késhegynyi őrölt feketebors, 8 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, 6 zsemle, 4 dl tej, 8 tojás.

A vöröshagymát kisebb kockákra vágjuk, és zsírban, csipetnyi só hozzáadásával üvegesre pároljuk. A csirkehúsokat apróra szeleteljük. Elsőként a mellet és a zúzát tesszük a hagymára, sózzuk, borsozzuk, és rászelünk 5 gerezd fokhagymát. Kevéske vizet öntünk alá, és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. Közben néhányszor pótoljuk a levét, nehogy leégjen. Amikor már majdnem puha, további 3 gerezd fokhagymát vágunk bele.

A petrezselymet apróra szeljük, és a májjal együtt adjuk az ételbe. Összekeverjük, és további néhány percig pároljuk.

A zsemlét 4 dl vízbe, és ugyanannyi tejbe beáztatjuk, kinyomjuk, és a tojásokkal összekeverjük. Ráöntjük a húsra, és addig sütjük együtt, folytonosan kevergetve, míg apró darabkákra széteső lesz az étel.

Savanyúsággal, vagy bármilyen zöldsalátával fogyasztható.