Csirkemájas lecsó pirított gánicával

Csirkemájas lecsó pirított gánicával

Hozzávalók: 1,5 kg paprika, 50 dkg paradicsom, 50 dkg vöröshagyma, 1,5 kg csirkemáj, só, 3 púpos teáskanál őrölt paprika, 1 kávéskanál fehérbors, 2 fakanál sertészsír. Gánica: 2 kg krumpli, 7 evőkanál liszt, só, a sütéshez kevés zsír, vagy étolaj.

A zöldségeket megtisztítjuk. a vöröshagymát kockákra, a paprikát, paradicsomot karikákra szeljük. Néhány paprikának a magházát is meghagyjuk, mert attól finomabb és sűrűbb lesz a lecsó. A csirkemájat megtisztítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk.

A bográcsba zsírt teszünk, és lepároljuk rajta a hagymát. Erre először a paprikát, majd amikor az átmelegedett, a paradicsomot tesszük. Ez levet enged, és nem fog leégni az étel.

Enyhén sózzuk, és tovább pároljuk. Amikor a paprika roppanósra főtt, és kezd sűrűsödni a lecsónk, belekeverjük a csirkemájat. Fehérborssal, ízlés szerint sóval, őrölt paprikával fűszerezve készre főzzük.

Gánicát kínálunk hozzá. Ehhez a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, és annyi vízben, hogy ellepje a fazék tartalmát, sós vízben puhára főzzük. A levében áttörjük, majd apránként annyi lisztet adunk hozzá, hogy nehezen keverhető, az edény falától elváló masszát kapjunk. Amikor ez is összefőtt, egy kicsit hűlni hagyjuk. Két kanállal, vagy vizes kézzel nagy galuskákat alakítunk belőle. Ezeket serpenyőben kevés zsiradékon aranybarnára pirítjuk, és a lecsóhoz tálaljuk.