Kelkáposztás tócsni
Hozzávalók: (10 főre) 2 fej kelkáposzta, 1 kg liszt, 2 tojás, 4 dl tejföl, 6 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt bors, só, étolaj a sütéshez. Mártogatós: 4 evőkanál tejföl, 2 gerezd fokhagyma, csipetnyi só.
A kelkáposzta külső leveleit eltávolítjuk, a többiből a vastag ereket kivágjuk, több darabra eltépkedjük, és megmossuk. Egy nagyobb fazékba pakoljuk, két teáskanál sóval ízesített vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük, és hagyjuk hűlni.
Közben elkészítjük hozzá a mártogatóst. A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük, és a tejfölben elkeverjük. Csipetnyi sóval ízesítjük.
A tócsihoz a lisztben elkeverjük a tojásokat, a tejfölt, őrölt borssal és sóval ízesítjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. Ekkor hozzáadjuk a párolt kelkáposztát is. Ízesíthetjük még, ha szükséges, és forró olajban púpos evőkanálnyi adagokat ellapítva, mindkét oldalukon szép színesre sütjük a tócsnikat.
Tejfölös mártogatóssal kínáljuk.