Klári különleges meggyes rétese

Klári különleges meggyes rétese

Hozzávalók: A joghurtos pohár a mérce.

1 pohár (175 g) joghurt, 1 pohár (175 g) kefir, 1 pohár étolaj, 2 pohár kristálycukor, 3 tojás, 4 pohár liszt, 1 csomag  vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 50 dkg magozott meggy, 1 csomag (9 db) réteslap, 1 evőkanál tejföl, 1 evőkanál porcukor. A lapok kenéséhez étolaj.

A tojásokat tálba ütjük, beleborítjuk a kefirt, a joghurtot, az étolajat és elkezdjük keverni. Apránként hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a sütőporral elkevert lisztet is.

A tepsit kikenjük olajjal. A réteslapokat is egyenként átkenjük, és három lappal befedjük a sütőforma alját. Ráborítjuk a joghurtos tészta felét, megszórjuk 25 dkg meggyel, majd újabb három olajozott réteslap következik. Erre kerül a maradék tészta és a meggy, majd az egészet három réteslappal lezárjuk. A tetejét olajos tejföllel kenjük, hogy puhábbra süljön a rétes.

180 fokra előmelegített sütőben kb. negyven perc alatt megsül. Ezután hűtjük egy kicsit, utána lehet szeletelni. Tetejét megszórhatjuk porcukorral.