Borsópaprikás bébi répával
Hozzávalók: (8 főre) 8 db csirkecomb, 90 dkg zöldborsó, 1 kg újkrumpli, 8 db vékony sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 hegyes erős paprika, 1 paradicsom, 1 tv paprika, só, 1 teáskanál bors, 2 evőkanál pirospaprika, fél deci olívaolaj vagy olaj.
A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, fél deci étolajon megpároljuk. Rápakoljuk a csirkecombokat, együtt pirítjuk, amíg a hús kicsit kifehéredik. Rászórjuk az őrölt paprikát, bő fél liter vízzel felengedjük, és fedő alatt húsz percig főzzük.
A sárgarépát, krumplit megtisztítjuk. A burgonyát hasábokra vágjuk, a répát felkarikázzuk, és a paprikás csirkébe keverjük. Tíz perc múlva hozzáadjuk a zöldborsót, a félbevágott tv-paprikát, paradicsomot, a csípős paprikát. Fűszerezzük őrölt borssal, sóval, és felöntjük vízzel. Fedő alatt készre főzzük.