Betyáros gyomaiasan
Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 2 tojás, csipetnyi só, víz. Négy közepes burgonya, 25 dkg füstölt szalonna, 2 tv-paprika, 1 vöröshagyma, 50 dkg túró, 2 tojás, só, 1 csípős paprika.
A lebbencstésztához a lisztet két tojással, csipetnyi sóval, és apránként adagolt kevés vízzel összemorzsoljuk, majd jó alaposan kidolgozzuk, és pihentetjük egy ideig.
Ezután vékonyra kisodorjuk, és száradni hagyjuk.
Közben a szalonnát felkockázzuk. A krumplit megtisztítjuk, elfelezzük, majd vékony szeletekre vágjuk. A paprikát és a vöröshagymát felkockázzuk.
A szalonna zsírját kisütjük egy nagyobb lábasban. A pörcöket kiszedjük.
A lebbencset összetördeljük, a zsírban szép barnára pirítjuk. Összesütjük vele a hagymát, a paprikát, a krumplit. Pár percnyi forgatás után annyi vizet borítunk rá, hogy jól ellepje az edény tartalmát. Egy evőkanál sóval ízesítjük, beledobunk egy csípős zöldpaprikát, és az egészet addig főzzük, míg minden megpuhul.
Két tojást felhabolunk, azzal pár perc alatt összesütjük, és a betyárosunk elkészült.
Savanyúsággal, de túróval, pörccel megszórva is fogyasztható, nagyon finom étel.