Zöldfűszeres, nyers paradicsomleves

Zöldfűszeres nyers paradicsomleves

Hozzávalók: 50 dkg paradicsom, 1 vastag húsú piros paprika, 2 nagy gerezd fokhagyma, 3 szál bazsalikom, kis csokor petrezselyemzöld, oregano és menta, 1 teáskanál borecet (balzsamecet), 1 kávéskanál só, őrölt feketebors.

A paprikát felvágjuk, magjait eltávolítjuk, és felkockázva turmixgépbe rakjuk.

A paradicsomok héját lehúzzuk, felaprítva hozzáadjuk. Rádobjuk a durvára vágott fokhagymát és a zöldfűszereket. Ízesítésként borecetet, sót, borsot használunk, majd az egészet összeturmixoljuk.

Szűrőn átnyomkodjuk, a héjakat, magokat eltávolítjuk.

A levest kis tálkákban, lehűtve, zöldfűszer levélkékkel díszítve kínáljuk.