Élesztős pástétom
Hozzávalók: 5 dkg élesztő, 2,5 dl víz, 6 dkg zsír, 1 vöröshagyma, 5 csiperkegomba, 6 dkg zsemlemorzsa, 3 tojás, só, őrölt feketebors, mustár, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál őrölt paprika.
Az élesztőt a vízbe morzsoljuk, és feloldjuk. A vöröshagymát, a gombát és petrezselyemzöldet egészen apróra vágjuk.
Egy lábasban a felolvasztott zsíron megpároljuk a hagymát a gombával együtt. Rászórjuk az őrölt paprikát, feleresztjük az élesztős vízzel. Ízlés szerint sóval, borssal, mustárral fűszerezzük, és belekeverjük a zsemlemorzsát. Sűrűre főzzük, majd egyenként elkeverjük benne a felvert tojásokat. Végül petrezselyemzölddel ízesítjük.
Kenyérre, vagy pirítósra kenve, paprikával, paradicsommal fogyasztjuk.