Pozsonyi kifli
Hozzávalók: 52 dkg liszt, 16 dkg margarin (vaj), 10 dkg sertészsír, 5 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, 1 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 tojás sárgája. Töltelék: 24 dkg darált dió, 16 dkg cukor, forró tej, 1 citrom reszelt héja. Tetejére 1 tojás.
A langyos tejbe beleütünk egy tojás sárgáját, és rámorzsoljuk az élesztőt. A lisztet tálba borítjuk, rátesszük a margarint és a zsírt, csipetnyi sót, cukrot, citromhéjat. Ezeket összedolgozzuk az élesztős tejjel.
Amikor összeállt a tészta, 15 percre félretesszük pihenni. Közben elkészítjük a tölteléket.
A diót, cukrot reszelt citromhéjat annyi forró tejjel keverjük össze, hogy sűrű masszát kapjunk.
A kicsit kelt tésztát lisztezett deszkán kisebb cipókra szaggatjuk, ezeket rúddá megsodorjuk, és diónyi gombócokat formázunk belőle. A gömböket ovális alakúra kisodorjuk, közepükbe egy-egy teáskanálnyi tölteléket szétterítünk. Feltekerjük, és patkó alakot hajlítunk belőle.
Zsírpapírral bélelt tepsibe helyezzük, tetejét felvert tojással átkenjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük. A pozsonyi kiflit mákkal, lekvárral is készíthetjük, sütés után két-három napon át fogyasztható.