Káposztás nokedli szalonnával, kolbásszal
Hozzávalók: 4 tojás, 50 dkg liszt, 1 evőkanál só, 1 kg savanyú káposzta, 15 dkg füstölt szalonna, 20 dkg füstölt kolbász, sertészsír.
A káposztát, amennyiben szükséges, vízbe áztatjuk, majd a levét kinyomjuk, és kisebb darabokra elvágjuk. Két evőkanál sertészsíron egy lábasban elkezdjük párolni. Többször megkeverjük, és fedő alatt puhítjuk.
Közben a kolbászt és a szalonnát felszeleteljük. Egy kisebb serpenyőben a kolbászt kisütjük, és zsírjával együtt a párolódó káposztához keverjük.
A serpenyőben ezután kisütjük a szalonnát, amit félreteszünk a tálaláshoz.
Bő vizet forralunk, közben bekeverjük a nokedlit. A lisztbe sót, tojásokat, és annyi vizet keverünk, hogy jó sűrű állagú masszát kapjunk. Ezt a forró vízbe beleszaggatjuk, leszűrjük, és azonnal a kolbászos káposztába keverjük.
Tálalásnál a kisült szalonna darabkákból szórunk egy keveset a tetejére.