húsleves

Orjaleves krumplis gombóccal

Orjaleves krumplis gombóccal, bicske mártással Hozzávalók: Leveshez: 1 kg karajcsont, 70 dkg sárgarépa, 50 dkg petrezselyem, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 teáskanál só, 2 teáskanál egészbors, 1 teáskanál szerecsendió, 1 teáskanál koriandermag. Gombóchoz: 1,5 kg krumpli, 80 dkg liszt, 2 tojás, só. Bicskemártás: 3 evőkanál étolaj, 3 evőkanál liszt, 5 dl bicske (csipkebogyó) lekvár, […]

Orjaleves krumplis gombóccal Tovább olvasom »

Sváb gombóc leves

Sváb gombóc leves Hozzávalók: húsleves alap zöldségekkel. A gombóchoz: 2 közepes vöröshagyma, 25 dkg pulyka (vagy csirke) máj, étolaj (zsír), só, szerecsendió, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 3 szelet kenyér, 1 tojás, zsemlemorzsa, kis csokor petrezselyemzöld. A sütéshez zsír, vagy étolaj. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és kevés zsiradékon lepirítjuk. A máj felét lekaparjuk, a többit

Sváb gombóc leves Tovább olvasom »