karfiol

Rakott karfiol

Rakott karfiol Hozzávalók: (8 főre) 2 kg karfiol, 20 dkg rizs, 50 dkg darált sertéshús, 1 vöröshagyma, 2 teáskanál őrölt bors, só, 2 teáskanál őrölt fűszerpaprika, 2 dl tejföl, kacsazsír. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, megmossuk, egy nagyobb fazék sós vízben félpuhára főzzük. Egy másik edénybe három-négy evőkanál kacsazsírra feltesszük a felkockázott vöröshagymát. A rizst […]

Rakott karfiol Tovább olvasom »

Tejszínes-kapros karfiolleves

Tejszínes-kapros karfiolleves Hozzávalók: 1 karfiol, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 nagy vöröshagyma, 30 dkg sertés oldalas, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 dl főzőtejszín, 1 csokor kapor, fél dl étolaj. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. Beletesszük egy fazékba, olajat öntünk alá, és megpároljuk. A zöldségeket megtisztítjuk, majd vékony karikákra vágjuk. Ráborítjuk a

Tejszínes-kapros karfiolleves Tovább olvasom »

Rakott karfiol

Rakott karfiol Hozzávalók: 1,5 kg karfiol, 30 dkg füstölt tarja, 30 dkg darált sertéscomb, 20 dkg rizs, 2 vöröshagyma, 1 evőkanál sertészsír, fél dl étolaj, só, 3 teáskanál őrölt paprika, 2 evőkanál paprikakrém, 1 teáskanál őrölt feketebors, 6 dl tejföl. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és forró, sós vízben félpuhára főzzük. A vöröshagymát megpucoljuk, apró

Rakott karfiol Tovább olvasom »