rozmaring

Rozmaringos bárány

Rozmaringos bárány Hozzávalók: fél bárány, 6 ág friss rozmaring, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, őrölt feketebors, 2 evőkanál mangalica zsír. A bárányt vágás után egy-két napig szárazon, hűtőszekrényben tároljuk, közben párszor áttöröljük. Hártyáitól alaposan megtisztítjuk. A hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát négyfelé vágjuk. A húst minden oldalán sóval, borssal átdörzsöljük. Egy nagyobb tepsit kikenünk mangalica […]

Rozmaringos bárány Tovább olvasom »

Rozmaringos báránysült

Rozmaringos báránysült vörös káposztával Hozzávalók: 1,5 kg bárány felsőcomb, 50 dkg házi füstölt szalonna, 1 citrom, kis csokor rozmaring, 1 fej fokhagyma, 3 teáskanál őrölt bors, 2 dl étolaj, fél liter száraz fehérbor, só, 1 kg burgonya. A káposztához: 1 vöröshagyma, fél fej vörös káposzta, 3 evőkanál étolaj, 1 kávéskanál só, 1 dl fehérbor. A

Rozmaringos báránysült Tovább olvasom »