sodort rétes

Sodort mákos-mazsolás és diós-almás rétes

Sodort mákos-mazsolás és diós-almás rétes Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 tojás, 1 kávéskanál só, szódavíz, olvasztott zsír a kenéshez. Zsíros rántás: 1 fakanál zsír, 2 evőkanál liszt. Töltelék: 25 dkg mák, 15 dkg cukor, 10 dkg mazsola. A lisztet a felvert tojással, sóval és szódavízzel alaposan, rétestészta állagúra kidolgozzuk. Két evőkanál lisztből és egy fakanál …

Sodort mákos-mazsolás és diós-almás rétes Tovább »

Piskótás-meggyes rétes

Piskótás-meggyes rétes Hozzávalók: 15 evőkanál liszt, másfél deci tejföl, 1 kávéskanál só, 1 tojás, 1 evőkanál citromlé, 25 dkg margarin (vaj). Piskóta: 4 tojás, 25 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 evőkanál citromlé, 1 vaníliás cukor, 3 evőkanál víz, 60 dkg meggy. A tetejére 1 tojás, porcukor. Egy tálban tíz evőkanál lisztet a …

Piskótás-meggyes rétes Tovább »

Kígyórétes

Kígyórétes Hozzávalók: 50 dkg liszt, 5 evőkanál porcukor, 1 tojás sárgája, csipetnyi só, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej, 50 dkg túró, 5 dkg mazsola, 12 dkg sertészsír, 12 dkg vaj, 1 evőkanál búzadara, fél (bio) citrom reszelt héja, 2 egész tojás. A dagasztó tálunk aljába öntjük a langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, és egy …

Kígyórétes Tovább »

Sodrott rétes

Sodrott rétes Hozzávalók: (8 rúd réteshez) 50 dkg finomliszt, 50 dkg rétesliszt, 3 tojás, 25 dkg sertészsír, 1 teáskanál só, 5 dl tejföl, fél dl citromlé 2 dl vízben elkeverve. A töltelékhez: 20 dkg búzadara, fél dl étolaj, teáskanálnyi só, 4-5 evőkanál cukor, 2 üveg magozott meggy. A rétes tetejére 2 dl tejföl, 5 dkg …

Sodrott rétes Tovább »