virsli

Rakott fasírt

Rakott fasírt Hozzávalók: 1 kg darált hús, 4 darab virsli, 8 főtt tojás, 6 nyers tojás, 10 dkg füstölt (bacon) szalonna, 10 dkg reszelt sajt, 4 gerezd fokhagyma, 2 nagy vöröshagyma, 1 nagy csokor petrezselyem, 6 szelet szikkadt kenyér, 3 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 5 teáskanál őrölt paprika, a tepsibe 1 evőkanál zsír. […]

Rakott fasírt Tovább olvasom »

Virslis kocka

Virslis kocka Hozzávalók: 30 dkg húsos füstölt szalonna, 4 pár virsli, 20 dkg trappista sajt, 2 tojás, 1 kávéskanál őrölt bors, 1 teáskanál só, 20 dkg liszt, fél liter tej. A szalonnát kockákra vágjuk, és lesütjük. Kiszedjük belőle a pörcöket, és egy tepsi aljába borítjuk. A virslit karikákra vágva átsütjük a visszamaradt zsírban, és az

Virslis kocka Tovább olvasom »

Töltött lángos

Töltött lángos Hozzávalók: 60 dkg liszt, 5 dkg élesztő, egy csapott evőkanál cukor, másfél dl tej, 20 dkg sajt, 5 dkg füstölt szalonna, 5 dkg füstölt sonka, 5 dkg házi kolbász, 3 pár virsli, 1 kávéskanál só, 1 dl étolaj, a sütéshez bő zsír, vagy olaj. Ízlés szerint paradicsompüré, 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma.

Töltött lángos Tovább olvasom »

Virsli kabátban

Virsli kabátban Hozzávalók: 1 dl tej, 1,5 dkg élesztő, csipetnyi cukor, 30 dkg liszt, 3 dkg vaj, só, 1 tojás, a tepsi kikenéséhez sertészsír, 30 dkg műbeles virsli, 10 dkg sajt. A cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a vajjal, ízlés szerint kevés sóval, és a megkelt élesztővel összedolgozzuk. Alaposan kigyúrjuk, és legalább

Virsli kabátban Tovább olvasom »