Csirkebecsinált vérgaluskával

Csirkebecsinált vérgaluskával

Hozzávalók: 1 egész csirke, 3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kicsi zellergumó a zöldjével, 20 szem egészbors, só. Rántás: 1 evőkanál sertészsír, 2 evőkanál liszt, őrölt paprika. Vérgaluska: a csirke vére, 2 tojás, 1 teáskanál só, 3 evőkanál liszt.

A megtisztított csirkét kisebb darabokra vágjuk. Az egész csirke a belsőségekkel együtt belekerül az ételbe.

Egy fazékba három liter hideg vizet öntünk, ebbe pakoljuk bele a húst. Feltesszük melegedni, közben megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A petrezselymet és sárgarépát karikákra vágjuk.

Amikor felforrt a leves, szűrőkanállal leszedjük a habját. Beletesszük a zöldségeket, majd befűszerezzük. Lefedjük, és addig főzzük, amíg a hús megpuhul.

Közben elkészítjük a galuskát. A vért villával, vagy késsel összetörjük. Két tojást kevés sóval felverünk, hozzákeverjük a vért, és liszttel sűrítjük.

Következik a rántás. A felolvasztott zsírban a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, a tűzről levéve őrölt paprikával összekeverjük, majd hideg vízzel felengedjük. Ezzel sűrítjük a levesünket.

Amikor újra felforrt, kanállal galuskákat szaggatunk az ételbe. Ennek csupán pár perc főzés kell, és már tálalhatjuk is a csirkebecsináltat.