Hozzávalók: (1 sütőtepsihez) 60 dkg liszt, 30 dkg margarin, 10 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 1-2 evőkanál tejföl, 1 vaníliás cukor, 1 sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 1 kávéskanál fahéj, csipetnyi só, 30 dkg kajszibaracklekvár.
A tetejére 1 tojás.
A lisztbe sütőport, margarint, vaníliás cukrot, citromhéjat, porcukrot, diót, sót, fahéjt és két tojás sárgáját teszünk, majd az egészet összegyúrjuk. Amennyiben szükséges, tejföllel lazíthatjuk a tésztát.
Jó zsíros linzertésztát kapunk, amit lisztezett lapon szétválasztunk 1/3-2/3 arányban. A nagyobbat sütőforma nagyságúra kisodorjuk, és nyújtófa segítségével, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Lekvárt halmozunk rá, egyenletesen elsimítjuk rajta, majd a maradék tésztából ujjnyi vastag rudakat sodrunk. Ezekkel rácsozzuk be a tésztát.
Felvert tojással átkenjük, kicsit pihenni hagyjuk. 180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt mosolygós barnára sütjük.
