babérlevél

Savanyú krumplileves lapítottal

Savanyú krumplileves lapítottal Hozzávalók: (6 főre) 5 közepes krumpli, 4 babérlevél, 4 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt feketebors, só, 2 szem szegfűbors, 1 liter tej, 4,5 dl tejföl. Lapított: 60 dkg fehérliszt, 20 dkg rétesliszt, 2 evőkanál kacsazsír, 1 teáskanál só, 4 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 7-8 dl tej, a kenéshez kacsazsír és só. […]

Savanyú krumplileves lapítottal Tovább olvasom »

Savanyú pörkölt sós kaláccsal

Sauersch Hefeknödl– savanyú pörkölt sós kaláccsal Hozzávalók: (10 főre) 1 fiatal kakas minden részével együtt, 1 evőkanál sertészsír, 3 vöröshagyma, 2-3 evőkanál őrölt paprika, só, 3 babérlevél, 2 evőkanál 10 %-os ecet. Habarás: 3 evőkanál liszt, víz. Tejföl és paprika a tálaláshoz. Hefeknödl: 50 dkg liszt, 1 tojás, 4 teáskanál só, 2,5 dl langyos víz,

Savanyú pörkölt sós kaláccsal Tovább olvasom »