csirkezúza

Zúza pörkölt

Zúza pörkölt Hozzávalók: 60 dkg csirkezúza, 15 dkg füstölt szalonna, 2 paradicsom, 2 paprika, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál őrölt paprika, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt bors, ½ teáskanál őrölt kömény, 2 teáskanál majoránna, 20 dkg tarhonya, 3 dl félszáraz fehérbor. A szalonnát felkockázzuk, beletesszük a bográcsba, kisütjük a zsírját. A vöröshagymát […]

Zúza pörkölt Tovább olvasom »

Szentmihályi lakodalmas zúzos leves

Szentmihályi lakodalmas zúzos leves Hozzávalók: 1 nagyobb csirke, 40 dkg csirkezúza, 20 dkg csirkemáj, 3 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 karalábé, 1 paradicsom, 2 paprika, 1 kisebb zellergumó, 1 vöröshagyma, só, 1 teáskanál őrölt bors. 20 dkg rizs, 5 dkg sertészsír. 1 tojás, liszt, 1 evőkanál libazsír. A zöldségeket megpucoljuk. A csirkét is alaposan átmossuk, és

Szentmihályi lakodalmas zúzos leves Tovább olvasom »

Szóládi szüretes

Szóládi szüretes Hozzávalók: (20 főre) 2,5 kg sertés lapocka, 1 kg gomba, 1 kg csirkezúza, 50 dkg darált lilahagyma, 4 db zöldpaprika, 5 paradicsom, 3 fej fokhagyma, 20 dkg sertészsír. Fűszerek: 5 teáskanál őrölt pirospaprika, 3 evőkanál só, 2 teáskanál őrölt feketebors. Köretként tarhonya. A sertészsírba beleöntjük a húsdarálón megdarált hagymát, amikor üvegesre párolódott, hozzáadjuk

Szóládi szüretes Tovább olvasom »