húzott rétes

Mesztegnyői rétes

Mesztegnyői rétes Hozzávalók: (5 levél réteshez) 1,5 kg liszt, 2 kávéskanál só, 1 tojás, 2 evőkanál olvasztott sertészsír. A tészta locsolásához további 30 dkg sertészsír. A tejfölös öntethez: 2 tojás fehérje, 1 evőkanál cukor, 1 tojás sárgája, 9 dl tejföl. A káposztás töltelékhez: másfél fej káposzta, 1 evőkanál só, 1 fakanál sertészsír, 2 kávéskanál őrölt …

Mesztegnyői rétes Tovább »

Krumplis rétes

Krumplis rétes Hozzávalók: (3 cipónyi réteshez) másfél kg burgonya, 2 evőkanál kristálycukor, 1 liter tejföl, só, másfél kg liszt, 5 tojás, 1 teáskanál só, 1 csapott evőkanál ecet, 10 dkg sertészsír, 5 dkg porcukor. A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük. A lisztet gyúrótáblára tesszük, közepébe mélyedést alakítunk, ütünk bele egy tojást, teszünk hozzá csipetnyi sót, …

Krumplis rétes Tovább »

Túrós rétes

Túrós rétes Hozzávalók: (2 sütőtepsire való adag) A rétestésztához: 60 dkg liszt, 2,5 deci langyos víz, csipetnyi só, 1 tojás sárgája. A töltelékhez: egy kg túró, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás sárgája, 1 csomag mazsola, 2 bögrényi (2,5 deci) kristálycukor. A locsoláshoz 20 dkg vaj és 10 dkg sertészsír, négy dl tejföl. A tetejére …

Túrós rétes Tovább »

Tökös-mákos rétes

Tökös-mákos rétes Hozzávalók: A rétestésztához: 1 kg búzaliszt, 15 dkg rétesliszt, 1 evőkanál só, langyos víz. Az abrosz szórásához liszt, a rétestésztára olvasztott zsír, vagy étolaj, fél liter tejföl, másfél dl tej. A töltelékhez: 20 dkg darált mák, 15 dkg cukor, egy kg reszelt tök, só. A liszteket sóval és langyos vízzel alaposan kidolgozzuk. Lisztezett …

Tökös-mákos rétes Tovább »