húzott rétes

Sárgabarackos rétes

Sárgabarackos rétes Hozzávalók: (5 levél réteshez) 1 kg liszt, 3 tojás sárgája, kb. fél liter langyos, sós víz, 3 evőkanál étolaj, 5 evőkanál olvasztott zsír. A töltelékhez: 1,5 kg sárgabarack, 30 dkg őrölt dió, 15 dkg zsemlemorzsa, ízlés szerint cukor, 5 vaníliás cukor, 3 dl tejföl, 2 teáskanál fahéj. A lisztet tálba szitáljuk, langyos, sós […]

Sárgabarackos rétes Tovább olvasom »

Sváb keltrétes szilvalekvárral

Sváb keltrétes szilvalekvárral – Zeigstrul mit csvéspn lekvár Hozzávalók: (egy tepsi réteshez) 60 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, csipetnyi só, 2 evőkanál cukor, 4 dl tej, sertészsír, 2 evőkanál tejföl. Töltelék: 4 dl szilvalekvár, 5 tojás, 4 dl tejföl, 1 citrom héja, 15 dkg búzadara, 5 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor. A tetejére porcukor. A

Sváb keltrétes szilvalekvárral Tovább olvasom »

Kakaós-fahéjas kelt rétes

Kakaós-fahéjas kelt rétes Hozzávalók: (1 tepsi réteshez) 40 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 2,5 dkg élesztő, 4 dl tej, csipetnyi só, étolaj. A töltelékhez: 30 dkg porcukor, 3 evőkanál kakaó, 1 csomag őrölt fahéj. A tetejére porcukor. A lisztbe két deci langyos tejet, cukrot, és morzsolt élesztőt teszünk. Megvárjuk, míg megkel. Mellétesszük

Kakaós-fahéjas kelt rétes Tovább olvasom »

Göngyölt sertéshús almával töltve, krumplis házi rétessel

Göngyölt sertéshús almával töltve, krumplis házi rétessel Hozzávalók: 6 szelet sertéskaraj, só, őrölt feketebors, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg liszt, 3 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, 2 db alma, a sütéshez zsír. A réteshez: 60 dkg liszt, 1 tojás, 1 teáskanál ecet, 1 evőkanál tejföl, 4 dl víz, 1 kávéskanál só, zsír. Töltelék: 50 dkg krumpli,

Göngyölt sertéshús almával töltve, krumplis házi rétessel Tovább olvasom »

Sárgadinnyés-túrós szárított rétes

Sárgadinnyés-túrós szárított rétes Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg félfogós liszt, diónyi sertészsír, 1 teáskanál só, 1 tojás, langyos víz, étolaj. A töltelékhez: 50 dkg tehéntúró, 20 dkg cukor, 4 tojás, 1 evőkanál búzadara, 50 dkg sárgadinnye, csipetnyi só. A kétféle lisztet egy tojással, kevés sóval és annyi langyos vízzel kidolgozzuk, hogy megfelelő állagú rétestésztát

Sárgadinnyés-túrós szárított rétes Tovább olvasom »

Paprikás rétes és masznica

Paprikás rétes és masznica Hozzávalók: (4 réteshez) 1 kg liszt, 1 teáskanál só, 10 dkg zsír, langyos víz. A töltelékbe: őrölt csemege és csípős paprika, 3 tojás, 9 dl tejföl, só, 20 dkg zsír. A lisztet tálba szitáljuk. Fél liter vizet összemelegítünk teáskanálnyi sóval, és tíz deka zsírral. Ezt a keveréket apránként adagoljuk a liszthez,

Paprikás rétes és masznica Tovább olvasom »

Csutris-mákos és szilvás-tökmagos rétes

Csutris-mákos és szilvás-tökmagos rétes Hozzávalók: 1,3 kg liszt, másfél evőkanál só, kb. egy liter langyos víz. A csutris-mákos töltelékhez: 3 csutri (karó) répa, só, 2 evőkanál sertészsír, 20 dkg cukor, 20 dkg darált mák. A szilvás töltelékhez: 20 dkg aszalt szilva, 20 dkg friss szilva (vagy befőtt), 20 dkg darált tökmag, 15 dkg cukor. A

Csutris-mákos és szilvás-tökmagos rétes Tovább olvasom »

Rétes leves

Rétes leves Hozzávalók: két rúd rétes legombolyított széle, 50 dkg szikkadt kenyér, 1 púpos evőkanál sertészsír, 1 csapott evőkanál őrölt paprika, 2 dl tejföl, 10 dkg túró, só. A kihúzott rétesek széleit legombolyítjuk. Egyik felét összedolgozzuk, sodrófával kinyújtjuk, és enyhén megsózott túrót töltünk bele. Felcsavarjuk, és két centis darabkákra vágjuk. A szikkadt kenyeret összetépkedjük, és

Rétes leves Tovább olvasom »

Káposztás-lekváros rétes

Káposztás-lekváros rétes Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 tojás, 4 teáskanál só, 2 dl étolaj, 1 kg káposzta, 10 dkg búzadara, 3 dl tejföl, fél üveg baracklekvár, a tepsik előkészítéséhez sertészsír. A káposztát lereszeljük, két teáskanál sóval összekeverjük, és állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Egy nagyobb tálba beleszitáljuk a lisztet, adunk hozzá két teáskanál sót, egy

Káposztás-lekváros rétes Tovább olvasom »