kacsa

Birssel töltött kacsa

Birssel töltött kacsa (kemencés étel) Hozzávalók: 1 egész, kb. 2-2,3 kilós kacsa, 1 szál rozmaring, só, 3 birsalma. A körethez 8-10 szem krumpli, 1 csokor petrezselyem, só, étolaj. A cserépedény aljába beletesszük a rozmaringágat. A kacsát kívül-belül besózzuk, testüregét a megtisztított birsalmával megtöltjük, és a tálba helyezzük. Betoljuk az előfűtött kemencébe. 40 percnyi sütés után …

Birssel töltött kacsa Tovább »

Kacsasült párolt káposztával

Kacsasült párolt káposztával Hozzávalók: 1 szép megtisztított kacsa, só, őrölt bors. A káposztához: 2 fej vöröskáposzta, 2 nagy fej vöröshagyma, só, 2 evőkanál sertészsír, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál ecet. A körethez: 1 kg burgonya, 2 vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, só. A megtisztított pecsenyekacsát átmossuk, a zsírosabb részeit levágjuk. Ezekből, és a kacsa májából fejedelmi …

Kacsasült párolt káposztával Tovább »