kapor

Méhkeréki palacsinta

Méhkeréki palacsinta Hozzávalók: (16 palacsintához) 1 kg liszt, 1 teáskanál só, 2 dkg élesztő, 5 dkg margarin, 3 dl étolaj, 50 dkg savanyú káposzta, köménymag, őrölt bors, só, 1 nagy csokor kapor, egy csokor kerti laboda (helyettesíthetjük spenóttal), zsenge hagymaszár, néhány zöldhagyma, 50 dkg krumpli. Az élesztőt langyos vízben feloldjuk. A lisztben elkeverjük a sót, …

Méhkeréki palacsinta Tovább »

Kapros-túrós lepény

Kapros-túrós lepény Hozzávalók: 1 kg liszt, csipetnyi só, 1 tojás, 1 tojás sárgája, 4 dkg cukor, 3 dkg élesztő, 5 dl tej, 10 evőkanál tyúkzsír. A töltelékhez: 1 kg túró, csipetnyi só, 10 dkg cukor, 2 evőkanál búzadara, 1 vaníliás pudingpor, 2 tojás, 1 csokor kapor, 2 dl tejföl. A tetejére porcukor. Az élesztőt két …

Kapros-túrós lepény Tovább »

Krumplis dübbencs

Krumplis dübbencs Hozzávalók: (dupla adag) 2 kg liszt, 10 dkg élesztő, 3 dl enyhén cukros tej, 2 tojás, 2 csapott evőkanál só, 3 evőkanál sertészsír, 4 közepes nagyságú krumpli, 1 kg túró, 4 evőkanál tejföl, só, 2 csokor kapor. A dagasztáshoz langyos tej. A kenéshez 1 tojás, 1 evőkanál tejföl. Az élesztőt elmorzsoljuk, ráöntjük a …

Krumplis dübbencs Tovább »

Löszpincesori marhapörkölt

Löszpincesori marhapörkölt bográcsban Hozzávalók: 2 kg marhahús, a pácolásához borókabogyó, őrölt babérlevél, egész feketebors, ecet. 5 dkg szárított vargánya, 30 dkg sertésvelő, 20 dkg mangalica zsír, 2 fej vöröshagyma, 3 paradicsom, 3 zöldpaprika, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál csípős paprikakrém, só, bors, 5 dkg füstölt mangalica szalonna, 4 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 1 …

Löszpincesori marhapörkölt Tovább »

Csülkös káposzta

Csülkös káposzta (kemencés étel) Hozzávalók: 1,5 kg savanyú káposzta, 2 fej vöröshagyma, 6 szem borókabogyó, 1 kis csokor borsikafű (csombor), 1 csokor kapor, 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 1 szál füstölt kolbász, 1,5 kg bőrös csülök. A káposztát enyhén átmossuk, lecsepegtetjük, és egy nagyobb cserépedény aljába tesszük. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a káposztán elegyengetjük. …

Csülkös káposzta Tovább »

Túrós lepény

Túrós lepény  Hozzávalók: (egy sütőtepsihez) 1 kg burgonya, 4 dl tejföl, 3 dkg élesztő, 30 dkg liszt, csipetnyi só, 30 dkg kristálycukor, 4 egész tojás, 15 dkg margarin, 70 dkg tehéntúró. A tepsi kikenéséhez margarin, a szórásához liszt. Tetejére őrölt fahéj, és apróra vágott (vagy szárított) kapor. A burgonyát héjában megfőzzük. Közben fél dl tejfölbe …

Túrós lepény Tovább »