kapor

Kapros-túrós pulykamell

Kapros-túrós pulykamell Hozzávalók: másfél kg pulykamell, 75 dkg túró, 3 tojás, 1 csokor kapor, 1 fürt kék szőlő, só. A panírhoz: 20 dkg liszt, 1 teáskanál őrölt bors, 5 tojás, só, 25 dkg zsemlemorzsa. A sütéshez étolaj. A pulykahúst nagyobb szeletekre vágjuk, vékonyra kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk. A kaprot apróra vágjuk, és az összetört túróba borítjuk. […]

Kapros-túrós pulykamell Tovább olvasom »

Méhkeréki palacsinta

Méhkeréki palacsinta Hozzávalók: (16 palacsintához) 1 kg liszt, 1 teáskanál só, 2 dkg élesztő, 5 dkg margarin, 3 dl étolaj, 50 dkg savanyú káposzta, köménymag, őrölt bors, só, 1 nagy csokor kapor, egy csokor kerti laboda (helyettesíthetjük spenóttal), zsenge hagymaszár, néhány zöldhagyma, 50 dkg krumpli. Az élesztőt langyos vízben feloldjuk. A lisztben elkeverjük a sót,

Méhkeréki palacsinta Tovább olvasom »

Krumplis dübbencs

Krumplis dübbencs Hozzávalók: (dupla adag) 2 kg liszt, 10 dkg élesztő, 3 dl enyhén cukros tej, 2 tojás, 2 csapott evőkanál só, 3 evőkanál sertészsír, 4 közepes nagyságú krumpli, 1 kg túró, 4 evőkanál tejföl, só, 2 csokor kapor. A dagasztáshoz langyos tej. A kenéshez 1 tojás, 1 evőkanál tejföl. Az élesztőt elmorzsoljuk, ráöntjük a

Krumplis dübbencs Tovább olvasom »

Löszpincesori marhapörkölt

Löszpincesori marhapörkölt bográcsban Hozzávalók: 2 kg marhahús, a pácolásához borókabogyó, őrölt babérlevél, egész feketebors, ecet. 5 dkg szárított vargánya, 30 dkg sertésvelő, 20 dkg mangalica zsír, 2 fej vöröshagyma, 3 paradicsom, 3 zöldpaprika, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál csípős paprikakrém, só, bors, 5 dkg füstölt mangalica szalonna, 4 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 1

Löszpincesori marhapörkölt Tovább olvasom »

Csülkös káposzta

Csülkös káposzta (kemencés étel) Hozzávalók: 1,5 kg savanyú káposzta, 2 fej vöröshagyma, 6 szem borókabogyó, 1 kis csokor borsikafű (csombor), 1 csokor kapor, 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 1 szál füstölt kolbász, 1,5 kg bőrös csülök. A káposztát enyhén átmossuk, lecsepegtetjük, és egy nagyobb cserépedény aljába tesszük. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a káposztán elegyengetjük.

Csülkös káposzta Tovább olvasom »

Túrós lepény

Túrós lepény  Hozzávalók: (egy sütőtepsihez) 1 kg burgonya, 4 dl tejföl, 3 dkg élesztő, 30 dkg liszt, csipetnyi só, 30 dkg kristálycukor, 4 egész tojás, 15 dkg margarin, 70 dkg tehéntúró. A tepsi kikenéséhez margarin, a szórásához liszt. Tetejére őrölt fahéj, és apróra vágott (vagy szárított) kapor. A burgonyát héjában megfőzzük. Közben fél dl tejfölbe

Túrós lepény Tovább olvasom »