kelt tészta

Asszonykonty

Asszonykonty Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 evőkanál só, 2 tojás, fél liter tej, 5 dkg élesztő, 20 dkg cukor, 1 dl étolaj. A töltelékhez: 50 dkg túró, 10 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 dl tejföl, 1 üveg magozott meggy. A tetejére 1 tojás, 1 evőkanál zsír. A lisztet átszitáljuk, és […]

Asszonykonty Tovább olvasom »

Káposztás lángos

Káposztás lángos Hozzávalók: 1 kg liszt, 6 dkg élesztő, 1 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 3 evőkanál sertészsír, 6 dl tej. A töltelékhez: 2 kg savanyú káposzta, 50 dkg darált sertéspörkölt, 4 evőkanál cukor, 2 dl étolaj. Két deci langyos tejbe apró darabokban belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá egy evőkanál cukrot, megszórjuk egy evőkanál liszttel,

Káposztás lángos Tovább olvasom »

Kapros dübbencs

Kapros dübbencs Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 2 tojás, 1 dl étolaj, 3 dl tej, aludttej, 1 nagy csokor kapor, 1 evőkanál zsír. A tetejére 1 tojás, 1 evőkanál zsír. A lisztet tálba szitáljuk. A langyos tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, csipetnyi sót és belemorzsoljuk az élesztőt.

Kapros dübbencs Tovább olvasom »

Bukta étcsokoládés szilvalekvárral

Bukta étcsokoládés szilvalekvárral Hozzávalók: 3 dl langyos tej, 1 evőkanál cukor, 5 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 2 dl aludttej (kefir), 1 teáskanál só, 5 dkg vaj, 2 tojás sárgája. A tepsi előkészítéséhez 5 dkg vaj, a töltelékhez 20 dkg csokis szilvalekvár (vagy más sűrű lekvár), a tetejére 2 tojás sárgája. A langyos tejbe evőkanálnyi

Bukta étcsokoládés szilvalekvárral Tovább olvasom »

Medvehagymás-sonkás lepény

Medvehagymás-sonkás lepény Hozzávalók: 2 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 40 dkg liszt, 1 teáskanál só, 2 evőkanál étolaj. A töltelékhez: 10 dkg medvehagyma, 3 evőkanál tejföl, 1 evőkanál étolaj, 30 dkg sonka, 1 lila hagyma, 20 dkg főtt kukorica, 30 dkg sajt, 2 evőkanál étolaj. A tetejére: 1 tojás, 1 púpos evőkanál tejföl, szezámmag. Két

Medvehagymás-sonkás lepény Tovább olvasom »

Kelt krumplis-fahéjas palacsinta

Kelt krumplis-fahéjas palacsinta Hozzávalók: 5 dl langyos tej, 3 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 50 dkg liszt, 3 tojás, 1 teáskanál só, fél dl étolaj. A töltelékhez: 1 kg burgonya, 6 dkg vaj, 2 púpos evőkanál tejföl, 10 dkg cukor, 2 teáskanál őrölt fahéj. A sütéshez étolaj. Két deci tejet meglangyosítunk, teszünk bele kevés cukrot,

Kelt krumplis-fahéjas palacsinta Tovább olvasom »

Káposzta duduska

Káposzta duduska Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 tojás, 3 dl tej, csipetnyi só, 1 evőkanál cukor, 3 dkg élesztő, 2 evőkanál étolaj. A töltelékhez: 70 dkg káposzta, só, 1 dl étolaj. A duduskák tetejére 1 tojás, a tepsihez 5 dkg zsír. A tejet kevés sóval és cukorral meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg megkel.

Káposzta duduska Tovább olvasom »

Tejfölös saláta krumpli puffanccsal

Tejfölös saláta krumpli puffanccsal Hozzávalók: A salátához: 1 nagyobb fej saláta, 20 dkg füstölt szalonna, 4 gerezd fokhagyma, só, 2 dl tejföl. Öntet: 2 dl víz, 2 teáskanál cukor, 1 evőkanál ecet, csipetnyi só. A puffancshoz: 30 dkg krumpli, 30 dkg liszt, 1 tojás, 2 kávéskanál só, 2,5 dkg élesztő, 2 dl tej, 1 teáskanál

Tejfölös saláta krumpli puffanccsal Tovább olvasom »

Gombás-tökmagos batyu

Gombás-tökmagos batyu Hozzávalók: 1 kg liszt, 7,5 dl tej, 5 dkg élesztő, 10 dkg vaj, fél dl étolaj, 3 evőkanál tökmagolaj, 1 evőkanál cukor, 2 teáskanál só, 1 tojás. A töltelékhez: 15 dkg vegyes gomba, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 teáskanál őrölt paprika, 1 evőkanál sertészsír, 1 teáskanál só, 1 kicsi paprika, 1 paradicsompaprika.

Gombás-tökmagos batyu Tovább olvasom »

Almás béles

Almás béles Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg vaj, 4 evőkanál cukor, 5 dl tej, 5 dkg élesztő, fél dl étolaj, csipetnyi só. A töltelékhez: 1 kg alma, 5 evőkanál cukor, 2 teáskanál őrölt fahéj, 1 vaníliás cukor, 5 dl szilvalekvár. A tetejére: 1 tojás, 1 evőkanál cukor. A tejet meglangyosítjuk, két decit egy bögrébe

Almás béles Tovább olvasom »

Töpörtyűs pogácsa

Töpörtyűs pogácsa Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg darált töpörtyű, 2 tojás, 1,5 dl tejföl, 2,5 dkg élesztő, 1 evőkanál sertészsír, 5 dkg vaj, 1,5 dl tej, 1 evőkanál cukor, só. A tetejére 1 tojás. A langyos tejbe kevés cukrot szórunk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg megkel. Közben a lisztet tálba tesszük, beleborítjuk a

Töpörtyűs pogácsa Tovább olvasom »