különleges

Csülök sörtésztában

Csülök sörtésztában, majonézes burgonyasalátával Hozzávalók: 75 dkg füstölt csülök, 5 babérlevél, 1 kávéskanál őrölt kömény, nagy csipet őrölt feketebors, 1 vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma. Sörtészta: 3 tojás, 2 dl sör, 1 teáskanál só, 20 dkg liszt, csipetnyi őrölt feketebors, fél deci étolaj, 1 gerezd fokhagyma, a sütéshez zsír. A salátához: 60 dkg burgonya, 1 nagy …

Csülök sörtésztában Tovább »

Tepertős kuglóf

Tepertős kuglóf Hozzávalók: 60 dkg liszt, és további 10 dkg a szóráshoz. 5 dkg élesztő, 1 kávéskanál cukor, 2,5 dl tej, 2 evőkanál tejföl, 1 kávéskanál só, 2 tojás. Töltelék: 20 dkg darált tepertő, 1 kávéskanál só, csipetnyi őrölt feketebors. A forma kikenéséhez 5 dkg margarin. Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszthez …

Tepertős kuglóf Tovább »

Legényfogó leves májtallérokkal

Legényfogó leves májtallérokkal Hozzávalók: (10 főre) 50 dkg marha lábszár és csontos rész, 25 dkg sertéscomb, 1 nagy pulykaszárny, 1 sertésszív, 30 dkg pulykazúza, 4 nagy sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 kis zellergumó, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, fél karalábé, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál egészbors, 2 db szegfűbors, só. Májtallér: 7 szelet szikkadt kenyér, 2 …

Legényfogó leves májtallérokkal Tovább »

Vasalós hús reszelt krumplival

Vasalós hús reszelt krumplival Hozzávalók: (7 főre) 14 szelet sertéstarja. Pác: 2 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt bors, 1 teáskanál őrölt kömény, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl étolaj, zöldfűszer keverék. Köret: 2 kg héjában főtt burgonya, 6 közepes nagyságú vöröshagyma, 3 evőkanál őrölt paprika, 1 teáskanál őrölt bors, 2 teáskanál só, 1 dl étolaj. Először …

Vasalós hús reszelt krumplival Tovább »

Tökmagpogácsás kalács

Tökmagpogácsás kalács Hozzávalók: (2 kalácshoz) 1 kg liszt, 6 dl tej, 1,75 dl kefir, 5 dkg élesztő, 5 dkg margarin, 1 evőkanál cukor, csipetnyi só. Töltelék: 40 dkg darált tökmagpogácsa, 20 dkg magozott szilva, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál őrölt gyömbér, 1 vaníliás cukor, 3 dl tej, 2 evőkanál cukor. A tepsihez zsír. A …

Tökmagpogácsás kalács Tovább »

Merenyei rák

Merenyei rák Hozzávalók: 50 dkg argentin vörös rák, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 fej fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, só, a sütéshez olívaolaj. A tálaláshoz kenyér. A fokhagymát megtisztítjuk, a petrezselymet apróra vágjuk. A rákokat átmossuk, szűrőben lecsepegtetjük. Egy nagyobb serpenyőben olívaolajat hevítünk, ebben mindkét oldalukon megkapatjuk a rákokat, …

Merenyei rák Tovább »

Kacsamájas briós saláta ágyon

Kacsamájas briós, saláta ágyon Hozzávalók: (2 rúdhoz) 50 dkg liszt, 30 dkg vaj, 2 dl tej, 1 teáskanál cukor, 2 dkg élesztő, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg kacsamáj, 30 dkg márványsajt, 15 dkg pirított dió, 2 tojás, 1 teáskanál só, 1 evőkanál kacsazsír, csipetnyi őrölt bors, 5 dkg aszalt paradicsom, vegyes kerti zöldfűszer, tetejére 1 …

Kacsamájas briós saláta ágyon Tovább »