köménymag

Sós kifli

Sós kifli Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 teáskanál cukor, 1 kávéskanál só, 6 dkg sertészsír, 2 tojás. A tetejére: 1 tojás, 1 evőkanál só, 2 teáskanál köménymag. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk kelni. A lisztet dagasztótálba tesszük. Beleszórjuk a sót, ráborítjuk a megkelt élesztőt …

Sós kifli Tovább »

Köménymagos stangli

Köménymagos stangli Hozzávalók: 2 dl langyos tej, 5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 1 kg liszt, 50 dkg margarin, 1 evőkanál sertészsír, 5 evőkanál só, 5 dl tejföl, 1 tojás, köménymag. A langyos, cukros tejben feloldjuk az élesztőt, és félretesszük, hogy megkeljen. Közben a lisztet a margarinnal és a zsírral összemorzsoljuk. A közepébe fészket formázunk, …

Köménymagos stangli Tovább »