leveles tészta

Sós hájas pogácsa

Sós hájas pogácsa Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg darált sertésháj, 2 evőkanál 10 %-os ecet, 1 tojás, 2 evőkanál tejföl, 2 dl víz, fél evőkanál só, 20 dkg sajt. A lisztbe belemorzsolunk öt deka hájat, a többit lisztes kézzel három gombócba szétválasztjuk. A tésztához adunk két evőkanál tejfölt, egy tojást, két evőkanál ecetet, és …

Sós hájas pogácsa Tovább »

Kapros sós kifli

Kapros sós kifli Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 tojás, 2,5 dkg élesztő, 2 dl aludttej (kefir), 1 teáskanál cukor, 12,5 dkg margarin, 1 teáskanál só, 1 dl étolaj, 1 nagy csokor kapor. A kiflik tetejére 1 tojás, csipetnyi só. Az aludttejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg megkel. A lisztet tálba borítjuk. …

Kapros sós kifli Tovább »

Házi hájas krémes

Házi hájas krémes Hozzávalók: (2 adag krémeshez) 21 dkg liszt, 2 diónyi sertészsír, 2 evőkanál cukor, 2 dkg élesztő, 2 dl fehérbor, 1 tojás, 1 tojás sárgája, csipetnyi só, 20 dkg háj, további 6 dkg liszt. A krémhez: 6 tojás, 1 tojás fehérje, 6 dl tej, 12 dkg rétesliszt, 18 dkg cukor, 1 vaníliarúd kikapart …

Házi hájas krémes Tovább »

Hájas kalács

Hájas kalács Hozzávalók: 80 dkg liszt, 1 egész tojás, 2 tojás sárgája, 30 dkg sertésháj, fél liter tej, 1 csapott evőkanál só, 5 evőkanál cukor, 5 dkg élesztő. A tepsi kikenéséhez sertészsír, a töltéshez szikkadt lekvár (meggy, barack, vagy szilva). A liszt közepébe három evőkanál cukrot teszünk, ráöntünk egy deci langyos tejet, és belemorzsoljuk az …

Hájas kalács Tovább »