olcsó étel

Sült libanyak párolt káposztával

Sült libanyak párolt káposztával Hozzávalók: 3 kg libanyak (a vastagabb része), 2 teáskanál só, 2 kávéskanál őrölt feketebors, 2 kávéskanál őrölt kömény, 3 evőkanál étolaj. A káposztához: 2,5 kg káposzta, 1 dl étolaj, 1 evőkanál só, 4 evőkanál kristálycukor, 1 teáskanál őrölt kömény, 5 evőkanál (10%-os) ecet. A libanyakakat kétfelé vágjuk. Nagy sütőedény aljába másfél […]

Sült libanyak párolt káposztával Tovább olvasom »

Libanyak leves lúdgége tésztával

Libanyak leves lúdgége tésztával Hozzávalók: 2 kg libanyak (a vékonyabb feléből), 2 teáskanál egész kömény, 2 teáskanál egész feketebors, 2 sárgarépa, 2 nagyobb petrezselyem gyökér, 1 vöröshagyma, 1 zellergumó zöldjével, só, 1 nagy csokor petrezselyem zöldje. A lúdgége tésztához: 3 tojás, 30 dkg liszt. A libanyakat kisebb darabokra vágjuk, és forró vízben átforgatjuk. Szűrőkanállal másik

Libanyak leves lúdgége tésztával Tovább olvasom »