sertés orja

Fokhagymás zsírban sült orja

Fokhagymás zsírban sült orja Hozzávalók: (10 főre) a levesben főtt húsos orja, 2 evőkanál sertészsír, 10 gerezd fokhagyma, 1 púpos teáskanál őrölt bors, 1 teáskanál só. A krumplihoz: 3 kg burgonya, 2 evőkanál sertészsír, 3 vöröshagyma, 2 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors. A párolt káposztához: 2 kg savanyú káposzta, 1 evőkanál sertészsír. A levesben […]

Fokhagymás zsírban sült orja Tovább olvasom »

Orjaleves csigatésztával

Orjaleves csigatésztával Hozzávalók: (10 főre) 5 kg húsos orja csont, másfél kg sárgarépa, 1 kg petrezselyem gyökér, 3 vöröshagyma, 1 zellergumó, 1 csokor petrezselyem-és zeller zöld, 1 fej fokhagyma, 1 paprika, só, egész feketebors. A tésztához: 2 tojás, 20-30 dkg liszt, csipetnyi só, kevés víz. A húsos csontot kiáztatjuk, majd egy nagy leveses fazékban, hideg

Orjaleves csigatésztával Tovább olvasom »