töpörtyűkrém

Napraforgókalács

Napraforgókalács Hozzávalók: (2 kalácshoz) 50 dkg finomliszt, 1 tojás, 2 dl tejföl, 3 evőkanál étolaj, 1,5 kávéskanál só, 1 evőkanál cukor, 2 dl tej, 2,5 dkg élesztő. A tetejére 1 tojás a kenéshez. Töltelék: sóval, borssal fűszerezett töpörtyűkrém. A tejet meglangyosítjuk, szórunk bele egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg megkel. A lisztet […]

Napraforgókalács Tovább olvasom »

Kisszékelyi reggeliző krémek

Kisszékelyi reggeliző krémek Hozzávalók: Körözött: 50 dkg tehéntúró, 3 dl tejföl, 3 evőkanál őrölt paprika, kis fej lilahagyma, 1 kávéskanál őrölt kömény, só, csipetnyi őrölt feketebors, 3 szál újhagyma. Tojáskrém: 8 tojás, 3 dkg vaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 3 evőkanál majonéz, só, 1 teáskanál őrölt fehérbors, 1 kicsi lilahagyma. Töpörtyűkrém: 50

Kisszékelyi reggeliző krémek Tovább olvasom »