vaddisznócomb

Vaddisznó pörkölt hagymás krumpligancával

Vaddisznó pörkölt hagymás krumpligancával Hozzávalók: 2 kg vaddisznócomb, 4 vöröshagyma, 10 dkg őrölt paprika, 3 kávéskanál őrölt feketebors, 2 kávéskanál őrölt kömény, 4 szem borókabogyó, 4 babérlevél, 1 teáskanál kakukkfű, 5 gerezd fokhagyma, 3 fakanál zsír, 1 tv-paprika, 2 paradicsom, só 1 dl vörösbor. Ganca: 2 kg krumpli, 1 teáskanál só, 1 fakanál zsír, kb. […]

Vaddisznó pörkölt hagymás krumpligancával Tovább olvasom »

Gombai vadpörkölt burgonyás lepénnyel

Gombai vadpörkölt burgonyás lepénnyel Hozzávalók: 4 kg vaddisznócomb, 50 dkg füstölt szalonna, 3 kg vöröshagyma, 5 fej fokhagyma, 3 teáskanál őrölt feketebors, 3 teáskanál őrölt kömény, 20 szem borókabogyó, 15 dkg őrölt paprika, 4 babérlevél, só, 1 kg gomba, 1 kg tv-paprika, 2 csípős zöldpaprika, 50 dkg paradicsom, 50 dkg vaddisznózsír, 3 dl száraz vörösbor.

Gombai vadpörkölt burgonyás lepénnyel Tovább olvasom »

Vadsült tócsival és erdei mártással

Vadsült tócsival és erdei mártással Hozzávalók: 1,5 kg vaddisznócomb, 30 dkg füstölt mangalica szalonna, 1 kávéskanál kakukkfű, só, 5 dkg fokhagymás vaj. A páchoz: 3 dl víz, 3 dl száraz vörösbor, 1 dl étolaj, 1 csokor csombor (borsikafű), 3 gerezd fokhagyma, 4 db babérlevél, 1 csapott evőkanál egészbors, 1 evőkanál borókabogyó, pár szem koriandermag, kevés

Vadsült tócsival és erdei mártással Tovább olvasom »

Vaddisznósült római kemencés kenyérrel

Vaddisznósült római kemencés kenyérrel Hozzávalók: 1 kg vaddisznócomb, só, 2 teáskanál őrölt kömény, 3 evőkanál méz, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál szardellapaszta (vagy só), másfél dl tokaji aszú, vagy móri ezerjó, 1 dl must sűrítmény, (caroenum – római fűszer). Római kenyér – kovász: 8 dkg tönköly búzaliszt, 8 dkg finomliszt, 8 dkg teljes kiőrlésű

Vaddisznósült római kemencés kenyérrel Tovább olvasom »